Βιογραφικό

Καλώς ήρθατε στον προσωπικό μου ιστότοπο!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Αγίους Αναργύρους και κατάγομαι από την Καλαμάτα και τα Πετράλωνα Ολυμπίας.

Είμαι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με σπουδές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολιτιειακό Πανεπιστήμιο της Αϊόβα στις ΗΠΑ όπου σπούδασα με πλήρη υποτροφία από το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Υπήρξα υπότροφος του Ιδρύματος «Προποντίς» για την ολοκλήρωση της διδακτορικής μου διατριβής.

Διετέλεσα Λέκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχω διδάξει επίσης στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αϊόβα στις ΗΠΑ, στο London School of Economics (ΗΒ), στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Παράλληλα, είμαι συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο από το 2013.

Έχω συμμετάσχει σε σειρά ερευνητικών προγραμμάτων και ήμουν η κύρια ερευνήτρια του Προγράμματος «Πυθαγόρας», 2005-2006, «Άμεσες Ξένες Επενδύσεις και Πολυθενικές Επιχειρήσεις – Εθνικοί και Περιφερειακοί Παράγοντες Προσέλκυσης» που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Είμαι ειδικός σύμβουλος στο Παρατηρητήριο για την Κρίση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Έχω συμμετάσχει σε περισσότερα από 40 διεθνή επιστημονικά συνέδρια παρουσιάζοντας το έργο μου (Σουηδία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Δανία, Σλοβενία, ΗΠΑ, Πουέρτο Ρίκο, Κύπρος, Τουρκία, Ολλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία κτλ.), ενώ έχω επίσης διατελέσει μέλος διοργανωτικών επιτροπών διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.

Τα ερευνητικά μου αντικείμενα εστιάζονται στην Οικονομική Ανάπτυξη και Μεγέθυνση, τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις και Πολυεθνικές Επιχειρήσεις, τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, το Θεσμικό Πλαίσιο. Το ερευνητικό μου έργο έχει δημοσιευτεί σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Ταυτόχρονα, έχω την επιμέλεια σε μια σειρά βιβλίων. Διατηρώ συνεργασία με Καθηγητές σε μία πλειάδα Πανεπιστημίων ανά τον κόσμο.

Διαθέτω μία σειρά από δημόσιες παρεμβάσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας σε θέματα οικονομικής, φορολογικής και αναπτυξιακής πολιτικής και διαχείρισης του Δημόσιου χρέους.

Από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 διετέλεσα Επιστημονική Σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας.

Είμαι πολύ περήφανη που διατελώ Διευθύντρια στο Εργαστήριο Βιοοικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο δημιούργησα το 2016. Επίσης, είμαι Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Βιοοικονομία, ένα Διαπανεπιστημιακό-Διατμηματικό Πρόγραμμα, του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το αναλυτικό βιογραφικό μου μπορείτε να το δείτε εδώ.